2016-1 Veel personeel gewenst!

‘Veel personeel gewenst.’ Woorden die soms uitgesproken worden om beginnend ondernemers een goede toekomst te wensen. Immers hoe groter en succesvoller hun onderneming zal worden, hoe meer personeel ze nodig zullen hebben. Dat is voor een dierenartspraktijk natuurlijk niet anders. Ook daar is de hoeveelheid medewerkers, tot op zekere hoogte, een maat voor het succes. Maar het hebben van personeel is niet alleen maar rozengeur en maneschijn; het brengt ook allerlei nieuwe uitdagingen met zich mee. Uitdagingen op het gebied van werving en selectie, vaststellen van primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, aansturing en beoordeling, teamdynamiek en -begeleiding en dat allemaal omgeven door wettelijke kaders waarbinnen gewerkt moet worden. Uitdagingen die veel verder gaan dan het hebben van een kloppende salarisadministratie en het op tijd uitbetalen van die salarissen. Uitdagingen ook, die je er als veterinair ondernemer gewoon even bij krijgt, naast alle andere zaken waar je je mee bezig dient te houden in je praktijk en die in het veterinair onderwijs nooit aan bod gekomen zijn. Uitdagingen waar ook de werknemer zich mee geconfronteerd ziet. Naast het veterinaire handelen en de omgang met klanten moet er ook een goede arbeidsrelatie met collega’s en de  werkgever onderhouden worden. Daar hebben beide partijen immers een verantwoordelijkheid in. Het gebrek aan kennis, en vaak ook tijd, zorgen er helaas voor dat in veel dierenartspraktijken het personeelsmanagement niet de aandacht krijgt die het verdient en dat er weinig proactieve tijd wordt gestoken in het opbouwen en onderhouden van een goede arbeidsrelatie.

Voldoende tijd en aandacht besteden aan de aansturing van het team kan echt een verschil maken, want de medewerkers zijn verreweg de belangrijkste factor voor het succes van een praktijk. Ook al beschik je over het perfecte pand en de beste uitrusting, zonder betrokken en gemotiveerde medewerkers kan je het potentieel daarvan nooit optimaal benutten. Er wordt best veel geschreven over de zaken die belangrijk zijn voor het creëren van een goed team, maar specifieke literatuur voor de veterinaire praktijk is er maar weinig. En gaat dit Diergeneeskundig Memorandum helemaal in het teken van personeel en modern personeelsmanagement.

Een heel nummer zonder klinisch kennis, maar wel een onderwerp waar iedere praktijk dagelijks mee te maken heeft. We hopen dan ook dat dit nummer de lezers zal inspireren en motiveren en dat het een bijdrage mag leveren aan professionalisering van het personeelsmanagement in de praktijk.

Wij wensen u ontzettend veel leesplezier en natuurlijk ook ‘Veel Personeel’.